Druhý týden s Whole30 proběhl snad ještě rychleji než ten první. Pořád mám menší sílu než bych si představoval, pořád nikam necpu majonézu, spotřebovali jsme méně oleje (ale stejně máme celou kuchyň zacákanou a na digestoři snad 2mm olejové vrstvy).
Nechtělo se mi ani spát (den 6 a 7), nebyly mi těsnější kalhoty, ani jsem neměl těžké dny. Možná jsem byl jenom o kousek víc hladový, ale to bylo asi tím, že jsem pocitově jedl méně (a snad určitě méně zeleniny než v prvním týdnu). Ani o sušenkách a pizze se mi zatím nezdálo, což možná bude proto, že chodím spát pozdě a spím jako dřevo.
Neodhadli jsme nákup na uplynulý týden a jak je narvaná lednice, tak jsme to ani moc nekontrolovali. Takže nám odešlo pár rajčat i kuřecí skelet na polévku 🙁 A že Robertson poslal jiné maso, než jsem objednal, jsem zjistil, až když jsem se začal chystat vařit. Aneb kontrolovat dodávku proti faktuře je pěkné, ale oproti objednávce to může vyjít trochu jinak.
Třetí týden jsem nabíral inspiraci na Paleo Doupěti, většinu nákupu udělal v Koloniálu, maso nakoupím v Pražském řeznictví a FISHWAY.
Tak co mě čeká?
- Pondělí
- míchaná vajíčka
- zbylé dýňové chili con carne
- Vepřové karbanátky s řepou a dýňovo batátové placky
- Úterý
- zbylé karbanátky + volské oko
- Marocký kebab a lehký salát s rukolou
- Steak z tuňáka (ryby jsme začali jíst také víc)
- Středa
- že by vajíčka?
- Kuřecí salát
- Hovězí líčka na paprice
- Čtvrtek
- salát by třeba mohl zbýt
- Avokádová polévka (i na avokádo jsme si dost zvykli, jsem zvědav na polévku)
- Vepřová krkovice na rajčatech a paprikách
- Pátek
- vajíčka na měkko jsem neměl ani nepamatuji
- Salát s pečenou řepou
- Salát s pečeným lososem
- Sobota
- Neděle
- zbylé kuřecí prso a volské oko
- Hovězí steak s teplým salátem
- zbytky – určitě totiž budou
Mňam! Můžu k vám chodit na jídlo? 🙂
Bude to drahé 🙂
Držím palce s Whole30. A jsem moc rád, že se u mě našlo tolik inspirace na týden. Menu vypadá skvěle a je hezky vyvážené, to je radost vidět, když se někdo chytí těch zásad v knize pořádně a praktikuje je, jak má.
Jen já osobně bych docela řešil komu patří a z jakých chovů je dostupné maso v Pražském řeznictví. Ale to je moje osobní volba. Ať se daří!
Aha, tak toho jsem si nevšimnul (ani jsem po tom nepátral), byl jsem nadšen z obsluhy. Kde jinde nakupovat maso, nějaké tipy?
Nechci řeznictví zatracovat (nemám osobní zkušenost), pokud prodávají prémiové maso za rozumnou cenu, tak to určitě není nejhorší varianta. V Praze určitě v sekci kvalita – The Real Meat Society (trms.cz) a tuším, že menší sortiment mají pak i ve svém dalším podniku Maso a Kobliha. Potom určitě Ambiente a jejích AMASO (řeznictví Naše Maso). Ale prý hodně kvalitní je i sortiment na Rohlik.cz, od různých farmářů a slušných chovů.
Ale nejsem Pražák, takže tímhle moje znalosti hasnou. Z internetu kupuju hodně od Sasova (biofarma.cz), jinak tady v Brně to mám zmapované značně víc 🙂
Díky za tipy, Sasova do Prahy také zaváží, tak třeba vyzkoušíme.
Knihu mám doma už asi 3 měsíce a ještě se na ní nedostalo… Dnes jsem se ale změřil metrem a docela zíral 🙁 Takže také vyrážím do boje abych byl taky fit 🙂