První týden podle knihy Whole30 za mnou a byla to procházka růžovou zahradou. Naštěstí se u mě neprojevil snad z žádný z těch příznaků, o kterých ve své knížce Hartwigovi píší. Žádná „kocovina“, žádná protivnost (i když Jana občas tvrdí něco jiného), má nálada je konstantní a příjemná 🙂 Zatím žádné chutě na sladké a další mlsky, ale pořád mi přijde, že uříznout si k večeři domácí chleba a dát si k němu nějaký sýr, je také skvělá varianta večeře.
Překvapilo mě ale spousta jiných věcí:
- jak moc síly jsem ztratil – zvednout 10x šestikilové závaží mě začíná vyčerpávat;
- že jsem spotřeboval celou lahev oleje a jak moc umaštěná dokáže být kuchyň po přípravě každého jídla;
- zapomínám do každého jídla cpát majónézu nebo dip – proč si prostě ti Amící nemohou dát salát jenom tak případně zakapaný olejem;
- že těch vajíček jsme za celý týden nesnědli až tolik;
- že jíst ke snídani (skoro) vždycky zbytky od večeře mi vadí výrazně víc, než mít pokaždé vajíčka (a stejně to vypadá, že to tento týden budu dělat podobně);
- že první den jsem byl po jídle hladový, ve středu jsem dobrovolně vynechal oběd a teď se ráno probouzím a nemám hlad;
- že se mi/nám podařilo sníst lednici plnou zeleniny.
Minulý týden jsme nakoupili zeleninu ve Světě bedýnek a maso u Sváčka, tento týden jsem pro nákup zeleniny využil Košík (poté, co jsem chtěl zkusit Fresh Bedýnky a jejich cena za avokádo mě složila na záda, ve Světě bedýnek to bylo lepší, ale až Košíku jsem věřil, že ta cena je normální) a pro maso Robertsona. Vajíčka samozřejmě od Matouškových, jako už celá léta. Jsem zvědav, kdo se mi po tom měsíci vyprofiluje jako nejlepší dodavatel.
Minulý týden jsem vařil podle jídelníčku v knize, tento týden jsem se rozhodl inspirovat jídelníčkem z Paleo snadno:
- Neděle
- volské oko se zbytkem kuřecího
- krůtí maso s fazolkami (na které nějak nebyl v týdnu čas)
- hovězí steak se zbylými fazolkami
- Pondělí
- zbylá vaječná frittata s květákem (a to už jsem snad dojedl všechny zbytky z minulého týdne)
- venku (že bych si dal zase něco od Nutric?)
- Losos se salátem
- Úterý
- míchaná vejce s avokádem
- venku, zbylý salát s lososem (má vůbec šanci zbýt?)
- Pečené karbanátky s celerovým salátem
- Středa
- zbylé karbanátky (protože ty mám moc rád) s volským okem
- Hovězí se špenátem s květákovými plackami
- venku
- Čtvrtek
- Pátek
- zbylé řízečky s volským okem
- Hovězí burger v zeleninových plackách
- Zelňačka s dýní
- Sobota
- zbylá zelňačka
- Moravský vrabec s dušenou kapustou
- Dýňové chili con carne
- Neděle
- míchaná vajíčka
- Kuřecí polévka
- Trhané maso v plackách
Připojte se
Pořád se ke mě můžete ještě alespoň na chvíli připojit. Kupte si knihu Whole30 od Jana Melvila (moje recenze) a dejte tomu na těch pár týdnů šanci. Slibované změny vypadají úžasně 🙂