Ochutnávka vín PHANT

To takhle jednou můj bratr poslal pozvánku na ochutnávku jihoafrických vín, že prý jde také a zda nechceme vyrazit. A tak jsme se přihlásili a vyrazili.

Cílem byl bar na Vinohradech s krásným jménem Bar and Books. Pobočku má ještě v Týnské ulici a pak v New Yorku. Obsluha milá a na úrovni, hned nám sebrali kabáty, usadili nás a nabídli něco k pití, než začne vlastní ochutnávka. Prostředí je opravdu krásné, bar je zjevně oblíbený u anglicky mluvících nebo to bylo způsobeno tou ochutnávkou vína, která probíhala v angličtině.

Interiér Bar and Books, source: barandbooks.cz

Čekali jsme a čekali, přesné načasování začátku akce zjevně nebylo cílem. Bratr také nikde, prý nedorazí, protože se kamarádce nechtělo 🙂 No a tak jsme tam spokojeně seděli, neznali nikoho jiného a připadali si trochu nepatřičně, protože všichni se zjevně znali. Nevadí, ochutnávka se přiblížila.

Elsie Pells, source: houseofwine.cz Ochutnávku měla na starosti Elsie Pells, která je průvodem z Jihoafrické Republiky, studovala v Austrálii a patří mezi pouhých 65 lidí, kteří se mohou chlubit titulem Cape Wine Master. Tato milá dáma se spojila se společností House of Wine a společně se specializují na výrobu jihoafrických vín pod značkou PHANT, které chutnají české populaci, a dováží je k nám za velice rozumné ceny.

Ochutnávku zbytečně nezdržovala řečmi a raději obcházela stoly a s lidmi si o vínech povídala. A vína to byla opravdu dobrá, povětšinou lehká a pila se úplně sama. Postupně se prý objevují i v našich restauracích, konkrétně třeba v Potrefené Huse u nás na Spořilově, a zakoupit se samozřejmě dají v internetovém obchodě.

Bylo to fajn, člověk ochutnal nová a dobrá vína, pokecal v angličtině a dozvěděl se něco nového. Škoda jenom všech těch kuřáků, kteří připalovali jednu od druhé a také těch, kteří nemají respekt a baví se mezi sebou, přestože hostitelka chce něco říct. Kultura u některých je zjevně na bodu nula 🙁

 Teď jenom nakoupit a vychutnávat i doma a možná do budoucna se zaměřit na sebevzdělávání v této oblasti, aby to člověk byl schopen správně kombinovat s jídlem. Třeba jedno z těch vín prý normálně s rybou dohromady nejde, ale stačí rybu pokropit citrónem a hned je to o něčem jiném a pasuje to skvěle. Stejně tak chybně zvolený sýr a zážitek je také pryč.

1 komentář

Napsat komentář