Osteria Da Clara

Tak jo, budu psát i o jídle. Jen těžko budu schopen používat složitá slovíčka jako Cuketka a pravděpodobně nebudu psát o tom co jsem uklohnil sám jako Anna Grosmanová. Ale když už Jana vystřihuje z novin ty hodnocení restaurací a občas do některé vyrazíme, tak proč bych se nepochlubil, kde bylo fajn. Což možná znamená, že o těch negativních zkušenostech ani psát nebudu, ale kdo ví.

Tou první restaurací na našem seznamu byla Osteria Da Clara. Cuketka ji ve své recenzi celkem vychválil a tak jsme vyrazili natěšení.

Interiér Osteria Da Clara, foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Co jsme udělali dobře byla rezervace – restaurace je minimálně večer opravdu celkem našlapaná a tak je fajn mít místo zajištěné. Naproti tomu studovat jídelní lístek předem na webu nemá valný smysl – kromě stálého jídelního lístku (což je ten na webu), mají v restauraci ještě dvě cedule, na které píší aktuální speciality (a jídla jsou na každé ceduli jiná). Nápad je to dobrý, když přijdete v okamžiku, kdy je restaurace prázdná a vy se po ní tak procházíte od ceduli k ceduli a přemýšlíte, co je lepší, tak je to skvělé. Když je to pak plnější tak už to není tak fajn, rušíte ostatní, občas se prodíráte, … ale nám se to líbilo (tedy přišli jsme do té prázdné restaurace).

Obsluha byla na úvod trochu pomalejší, ale postupně se rozjela a byla velice vstřícná. Vysvětlili nám, že mají jenom jeden sporák, takže víc jak 4 různá jídla najednou ale opravdu neudělají. Umožňují a nabízejí sdílení jídel, což jsme s radostí přijali – na stole se za chvilku objevily velké talíře, před námi menší a postupně jsme si brali, co nám chutnalo. To je také asi jediná cesta, jak přežít všechny ty chody, které by správně měly následovat.

Chutnalo nám vlastně všechno co jsme si objednali a tak jsme postupně vyzkoušeli několik polévek, těstoviny i masa. Jakkoliv to na první pohled nevypadá, tak porce jsou relativně solidní a najedli jsme se dobře. Celé jsme to završili domácími koláči (opět výborné) a kávou, která sice nebyla špatná, ale vypadala dost hrozivě – práce s mlékem by si zasloužila výrazně vylepšit.

No a teď přemýšlíme, kdy si to tam vyrazíme zopakovat, protože jsme byli nadšeni.

Leave a Reply