Chefparade – naučte se vařit

Jana se rozhodla, že by mohla vylepšit své kuchařské umění a my spolu s ní. A tak pohledala po internetu kuchařské školy a ve finále vybrala jednu, která se jí moc líbila náplní i cenou (výrazně levnější než všechny ostatní). Nejdříve tam vyrazila pouze s nejlepšími kamarádkami nastudovat českou kuchyni a já si pak doma pochutnával na lívancích, gulášku, svíčkové, bramboráčcích a ještě pár dalších věcech.

O druhé kolo vaření, tentokráte se zaměřením na italskou kuchyni, nás už vyrazilo víc. Dali jsme dohromady spoustu lidí a jednoho krásného dne se v Chefparade sešli, abychom se naučili jak všechny ty těstoviny připravovat.

Vaření nám šlo od ruky, mistr kuchař ukecaný a s perfektními znalostmi dokonce jednotlivých regionů, všechno prokládal spoustou příjemných vtípků a tak nám vaření ubíhalo od ruky úplně samo. Boloňské ragů (připravované úplně jinak, než jsme v Česku zvyklí), čerstvé pesto ručně drcené v hmoždířích, ručně válené těsto na těstoviny a spousta dalších věcí.

Chefparade - koukáme jak to dělat

Celý večer ubíhá neuvěřitelnou rychlostí (začíná se v šest, trvá to tři až čtyři hodiny většinou), průběžně jíme co jsme si zrovna uvařili a všechno je výborné, akorát našeho mistra špičkujeme poznámkami, že je to moc slané. Všechny recepty jsou neuvěřitelně snadné, míchá se dohromady minimum surovin, těstoviny jsou v podstatě pouze mouka a vajíčka a to celé pořádně prohnětené. Dozvídáme se tipy, které se určitě budou hodit. Každý z nás si zkouší něco udělat, takže to není jenom o tom, že bychom se dívali, jak se to správně dělá.

Chefparade - válíme těsto na těstoviny

Nicméně vaření není procházka růžovou zahradou, začínáme být pěkně utahaní a mít toho dost. To ale není žádný problém, sedáme si ke stolům, jíme co jsme si navařili a sledujeme přípravu posledního pokrmu – rizota, přímo na přenosném vařiči. Krása, žádný zbytečný stres.

Chefparade - totálně znavení sledujeme přípravu rizota

Tak teď už jenom pobalit zbytky domů, ať je co jíst zítra a najít na internetu, na co vyrazit příště. Druhý den nás navíc v emailech čekají recepty, které jsme vařili, abychom nic nezapomněli. Pro skupinky jsou dokonce individuální kurzy, pro nezadané kurzy seznamovací.

(Omluvte kvalitu fotografií, nějak mě nenapadlo si vzít pořádný foťák 🙂

Zajímá mě tvůj názor